Skip to Content

חוסר חלב בהנקה – האם יש פתרון ?

2019 נובמבר 14 / ט"ז חשון ה' אלפים תש"פ

שאלה

שלום.

ילדתי לפני כמעט חודש ולצערי אין לי מספיק חלב.

החוסר התגלה בין היממה השלישית לרביעית שהתינוקת צרחה מרעב והייתה שעות על גבי שעות על השד. המקוניום לא יצא לה מהגוף ולא היה פיפי בחיתול. הייתי בליווי יועצת הנקה מהשניה הראשונה והיא זו שהתריאה שזה הזמן לחזק עם תמל. אציין שלא הייתה לי כניסת חלב או תחושת גודש ביממה השלישית או אחריה.
כעת אני כבר חודש על ריטואל מתיש של שאיבות, כדורי חילבה, מורינגה מכונפת והנקה עם צינורית ובלי.וכמובן תמל שזו התזונה העיקרית. בינתיים לא נראה שיפור מהותי. בשאיבות יוצא בד"כ 30 משני הצדדים. היו פעמים בודדות של שאיבות רציניות יותר (איזור ה 60).
אני כבר מתחילה להתייאש. האם יש פיתרון שעוד לא חשבתי עליו?

עשיתי בדיקות הורמונליות ובדיקת אולטרסאונד לראות שהרחם התנקה והכל תקין לחלוטין.

אובדת עצות

תשובה

כל הכבוד על ההשקעה העצומה. זה באמת נשמע מאד מתסכל.

לצערי קיימים מצבים של מיעוט חלב, למרות כל המאמצים. בחלק מהמקרים ניתן לאבחן את הגורם, אך לעיתים יש מיעוט חלב מסיבה לא מוסברת. (כמו שקיימת עקרות מסיבה בילתי מוסברת). גם כאשר מאבחנים את הגורם לעיתים קרובות אין אפשרות לטפל באופן מכוון בבעיה, והטיפול העיקרי הוא שאיבות וכל מה שכבר עשית.

את מתארת שכבר עשית מאמצים גדולים מאד לאורך זמן ממושך, ללא שיפור משמעותי.

בבדיקה במרפאה אוכל אולי לאבחן גורם לבעיה, אך מאחר וכבר השקעת מאמצים גדולים קיים סיכוי גדול שלא אוכל להציע טיפול.

לעיתים הדבר הנכון בשלב בו את נמצאת הוא להניק כמה שאת יכולה, להוסיף כמה שצריך, ולוותר על המאמצים הלא מאד יעילים להגברת הייצור. אם התינוק מתעצבן בהנקה עקב מיעוט חלב, לעיתים הנקה לאחר מתן רוב הבקבוק מאשפר לתינוק להמשיך לינוק גם כאשר יש רק מעט חלב.

כל כמות של הנקה וחלב אם תורמת לבריאות התינוק, וגם לבריאות האם.

יש לזכור כי ייעוץ בהתכתבות מבלי לבדוק את המטופל מתייחס תמיד למקרה ממוצע. אסור לעשות שינויים בטיפול מבלי להיוועץ ברופא המטפל. הפנייה לאתר אינה מהווה תחליף לייעוץ רפואי מיידי בעת הצורך. צוות הרופאים המומחים והמקצוענים שלנו במרפאות החוץ והמכונים פועלים בזמינות תורים גבוהה במיוחד!

מרפאות החוץ שלנו שודרגו בכל כך הרבה מומחים,
לכל גיל, לכל אחד וכמובן לכל המשפחה. לבריאות!

מרפאת טרום לידה – עיבוד חווית לידה

אנו מזמינים אותך לפגישה אישית עם מיילדת במרפאת טרום לידה. מרפאת טרום לידה הינה מרפאה ייעודית עבור יולדות לפני ואחרי לידה, אשר זקוקות לתמיכה רגשית או לטיפול בחווית לידה קשה.

קומה
1
חניה

לנוחיותכם, מגרש לחניה במתחם בית החולים בכל שעות היממה.

מחלקת ילודים

במרכז הרפואי מעיני הישועה, מטופלים באהבה למעלה – 12,000 תינוקות בשנה. אנו רואים בכך זכות גדולה אשר מחייבת אותנו לפעול במיומנות ובסטנדרטים גבוהים. המחלקה מטפלת בתינוקות ומכשירה את האם להמשך הטיפול בתינוק בביתו. הצוות הרפואי והסיעודי זמין להורים במהלך האשפוז ונותן מענה לפי הצורך גם לאחר שחרור התינוק.

קומה
3 5
חניה

לנוחיותכם, מגרש לחניה במתחם בית החולים בכל שעות היממה.

מחלקת פגים – פגיה

היחידה לטיפול מיוחד בילוד במרכז הרפואי מעיני הישועה מטפלת בכל שנה בלמעלה מ-350 פגים, כולל בפגים במשקל הנמוך מ- 500 גרם. המחלקה נועדה לספק תנאים אופטימאליים להתפתחות בריאה ותקינה של פגים וילודים לאחר לידתם. צוות המחלקה כולל רופאים מומחים בתחום הניאונטולוגיה, צוות סיעוד מקצועי, עובדת סוציאלית, ...

קומה
3
חניה

לנוחיותכם, מגרש לחניה במתחם בית החולים בכל שעות היממה.

שעות ביקור
חווית לידה בטוחה! בחדרי הלידה של המרכז הרפואי מעיני הישועה

חדרי לידה

חדרי הלידה של המרכז הרפואי מעיני הישועה החדישים והמאובזרים בציוד מודרני ביותר, כיאה למקום המקבל לעולם את פניהם של למעלה מ-12,000 תינוקות בשנה. כל אחד עשר החדרים מצוידים בשירותים ומקלחת, מיטת לידה משוכללת, פינת טיפול בילוד, אוירה נינוחה וליווי צמוד של מיילדת וצוות רפואי לאורך הלידה.

קומה
כניסה
חניה

לנוחיותכם, מגרש לחניה במתחם בית החולים בכל שעות היממה.

חזור למעלה