Skip to Content

עייפות לאחר לידה – אילו בדיקות נדרשות ?

2016 נובמבר 6 / ה' חשון ה' אלפים תשע"ז

שאלה

שלום, אני בת 30, כחצי שנה אחרי לידה, ולאחרונה מרגישה חולשה וכבדות וכאשר אני עולה במדרגות אני מתעייפת מהר וחשה קושי בנשימה. יש לציין שמעולם קודם לכן לא חשתי בתחושות כאלה והייתי מסוגלת לצעוד מרחקים שלמים מבלי להתעייף כלל. אלו בדיקות נדרשות כדי לברר את הדבר?

תשובה

עייפות לאחר לידה סיבות רבות. השכיחה ביותר היא אנמיה (חוסר דם) שמקורה בחסר ברזל. בדיקת דם פשוטה תענה לשאלה האם אכן יש אנמיה ומהי מידת המחסור בברזל. הטיפול יכול להיות על ידי תכשירי ברזל פומיים או במקרים של מחסור חמור, על ידי עירוי תוך וורידי של תמיסת ברזל.
סיבה נוספת ונדירה יותר לחולשה שלאחר לידה היא הפרעה בפעילות בלוטת התריס, כאשר תיתכן בעיה של יתר פעילות או תת פעילות. גם במקרה זה בדיקת דם אחת תענה על השאלה ותוכלי לדעת מהו מצבך. לגבי הטיפול – אם מדובר ביתר פעילות אז הטיפול הוא תרופתי ויש להתייעץ עם רופא מומחה פנימאי או אנדוקרינולוג, ואם האבחנה היא תת פעילות הטיפול פשוט יותר ונדרש תכשיר תחליפי המספק את הורמון בלוטת התריס במינון יומי הנקבע  לפי בדיקות מעקב.
סיבה נוספת אך נדירה שיכולה לגרום לעייפות שלאחר לידה היא כשל של הלב, שכן קיימת מחלת לב שלאחר לידה שסיבותיה אינן ידועות והיא מתבטאת בהחלשת שריר הלב, ירידה בכושר ההתכווצות של השריר ובעקבותיה  ירידה בכושר המאמץ וקוצר נשימה.

 

זיהוי הבעיה נעשה על ידי בדיקה קלינית של הלב ובאמצעות בדיקת פעילות ומבנה שריר הלב על ידי אקוקרדיוגרם. הבדיקה אינה מכאיבה והיא פשוטה לביצוע. נדרשת כמובן מיומנות של קרדיולוג על מנת לפענח את התוצאות.

 

הטיפול במקרה של כשל הלב כולל תרופות שהן יעילות למדי. כמו כן בחלק גדול מהמקרים חל עם הזמן שיפור בכושר ההתכווצות של שריר הלב.

יש לזכור כי ייעוץ בהתכתבות מבלי לבדוק את המטופל מתייחס תמיד למקרה ממוצע. אסור לעשות שינויים בטיפול מבלי להיוועץ ברופא המטפל. הפנייה לאתר אינה מהווה תחליף לייעוץ רפואי מיידי בעת הצורך. צוות הרופאים המומחים והמקצוענים שלנו במרפאות החוץ והמכונים פועלים בזמינות תורים גבוהה במיוחד!

מרפאות החוץ שלנו שודרגו בכל כך הרבה מומחים,
לכל גיל, לכל אחד וכמובן לכל המשפחה. לבריאות!
מזל טוב וברוכה הבאה למחלקת יולדות! המרכז הרפואי שם לו למטרה להיות דוגמא ומופת למצוינות במתן שירות רפואי וסיעודי, תוך שמירה על כבוד האדם, בהתאם לרוח ההלכה.

מחלקת יולדות

בזכות ההצלחה והמוניטין שרכשה במשך השנים, הורחבה המחלקה בשנת 2006 והוקם בה אגף נוסף לטיפול ואשפוז של יולדות הנקרא "מחלקה ראשונה", בזכות העיצוב המיוחד. בשנת 2016 הורחבה המחלקה שוב והוקם בה אגף נוסף מחלקת יולדות ג', מהמשוכללים והנוחים בארץ.

קומה
2 5
חניה

לנוחיותכם, מגרש לחניה במתחם בית החולים בכל שעות היממה.

קפיטריה

הלובי הממוזג והקפיטריה בקומה 3 פתוחים לשירותכם בין השעות 23:00 – 10:00 רצוף.
במוצ\"ש ומוצאי חג הכניסה ללובי עד השעה 22:45 בדיוק.
* הציבור מתבקש לא להכניס אוכל מבושל לשטח המרכז הרפואי מטעמי כשרות.

חווית לידה בטוחה! בחדרי הלידה של המרכז הרפואי מעיני הישועה

חדרי לידה

חדרי הלידה של המרכז הרפואי מעיני הישועה החדישים והמאובזרים בציוד מודרני ביותר, כיאה למקום המקבל לעולם את פניהם של למעלה מ-12,000 תינוקות בשנה. כל אחד עשר החדרים מצוידים בשירותים ומקלחת, מיטת לידה משוכללת, פינת טיפול בילוד, אוירה נינוחה וליווי צמוד של מיילדת וצוות רפואי לאורך הלידה.

קומה
כניסה
חניה

לנוחיותכם, מגרש לחניה במתחם בית החולים בכל שעות היממה.

חדר טיפולים וחדר אולטרסאונד עם מיטב הציוד עומדים לרשות המטופלות. מחשבה רבה הושקעה ביופי ובאסטטיקה של המחלקה אשר ללא ספק משרים אוירה נעימה ונינוחה על המטופלות ועל המבקרים.

הריון בר סיכון – רפואת האם והעובר

קומה
1
חניה

לנוחיותכם, מגרש לחניה במתחם בית החולים בכל שעות היממה.

חזור למעלה