מרפאה להפרעות אכילה – אנורקסיה

המרפאה נותנת מענה יחודי למטופלים הסובלים מבעיות הפרעת אכילה תוך שמירה על הערכים עליהם הם אמונים. המרפאה כוללת אנשי צוות מומחים מהתחומים הבאים: פסיכיאטרים פסיכולוגים בכירים, עובדים סוציאליים, מטפלים ועוד

רופאים מנהלים

רופא בבית החולים מעיני הישועה

פרופ' דניאל שטיין

מנהל היחידה להפרעות אכילה

קרא עוד ...

צוות רפואי

  • image description

    גב' מירב שמעוני

    אחות אחראית

מידע למבקר ולמשפחה

מידע למבקר ולמשפחה

אחר הצהריים:
16:30-21:00

בימי שישי
(כשיש בית ספר)

מ 12.00 עד שעה לפני כניסת שבת
כשאין בית ספר
מ – 9.00 עד שעה לפני כניסת שבת

שבת
9.00 בבוקר עד מוצאי שבת

טלפונים

073-3398030

073-3398031

מיקום

5 קומה

מגדל אשפוז אחורי (אחרי החניה)

קבלה למרפאה

לבירורים בנושא מתן התחייבות מקופ"ח, ניתן לפנות ליחידת הגביה: 03-5771171

קבע תור לרופא >

זימון תורים

במרכז הרפואי צוות רפואי מקצועי בעל ניסיון רב, עם ציוד וטכנולוגיה מתקדמים. בכל מרפאות החוץ והמכונים פועלת מערכת זימון תורים המאפשרת לקבוע תורים בזמינות גבוהה.

03-5771188

איך מגיעים ?

לשירות המפות של גוגל

מרפאת אנורקסיה | פסיכיאטריה נוער חרדי דתי

מרפאת אנורקסיה | פסיכיאטריה נוער חרדי דתי

הפרעות אכילה – רקע

הפרעות אכילה הן בעיות בריאותיות קשות המשפיעות באופן חמור על כל תחומי החיים של הסובלים מהן: פיזיים, רגשיים, רוחניים, ונפשיים. למרות שרוב הגורמים להפרעות אכילה עדיין אינם ידועים לאשורם , הן נחשבות למצבים ההולכים ומחמירים עם הזמן, והן בעלות פוטנציאל הרסני ביותר, פגיעה בגוף, בעיות בריאותיות שונות ובמקרים רבים יכול להגיע עד מוות.

שרות הבריאות הציבורי בארה"ב מעריך שכ-70 מיליון איש ברחבי העולם נאבקים בהפרעות אלה. במהלך חיי אדם, ימותו בערך 50,000 איש כתוצאה מההפרעה המפחידה הזו. הפרעות אכילה אינן עושות הבחנה בין קבוצות גיל, מעמד או מין. הן יכולות להתפתח אצל כל אחד. נתן למצוא הפרעות אכילה אצל ילדים צעירים בני 3, כמו גם אצל מבוגרים בני תשעים. למרות זאת, טווח הגילאים הנפוץ ביותר לתחילת התפתחות ההפרעה הוא בד"כ נע אי-שם בגילאי ההתבגרות ממוצע של גיל בין 12 ל-18. (לעיתים עד גיל 21-22) ביחס של פי 6 בנות יותר מבנים.

בניגוד לאמונה הרווחת, הפרעת אכילה אינה קשורה אך ורק לאוכל. קיימים פקטורים נוספים רבים שמובילים להתפרצות של ההפרעה/ות. קשר בין הורי לא מיטיב, איבוד שליטה, חרדה, אשמה, סירוב להתבגר ולהשתנות, וצורך בתשומת לב, אלה רק חלק מהמרכיבים האפשריים של הפרעות אכילה, למרות שעדיין במחקרים עדיין לא הצליחו לבסס באופן מחקרי שום סיבה מוגדרת.

שלושת ההפרעות המדוברות ביותר הן אנורקסיה (הרעבה עצמית), בולמיה (זלילה-ריקון הגוף), ואכילת-יתר כפייתית. אף אחת מהפרעות אלה אינה קלה לאבחנה ע"י הפרט, החברים, או אפילו בני המשפחה. בכל מקרה, אפילו אם מבחינים בהן, בד"כ קיימת הכחשה מסיבית לגביה, וההפרעה אינה מטופלת.

החשיבות בהתאמה תרבותית עולה כשמדובר בהפרעות אכילה. וזאת מ- 2 סיבות מרכזיות:

  1. הגיל הצעיר של הסובלים מהפרעה. בד"כ מדובר בבני נוער הסובלים מהפרעת אכילה. בגיל הזה ההשפעה של הסביבה היא קריטית להתפתחות שלהם. ולכן בלתי אפשר לשלוח בני נוער למסגרות לא מותאמות.
  2. משך זמן האשפוז– בהפרעות אכילה משך זמן האשפוז הוא ארוך בהרבה מהממוצע באשפוז אחר. הוא נע בין 7-12 חודשים. ולכן חשוב שבתקופה ארוכה ומשמעותית הן יהיו במסגרת מותאמת.

היחידה בנויה עם חללים גדולים ללמידה, קבוצות וחוגים פעילים. לצד חדרי טיפול פרטניים לטיפול נפשי והתנהגותי אינדיבידואלי- כיתת לימוד, חדרי טיפול, חדר משפחות, חדר אוכל והשגחה וחדר מנוחה.

הגישה הרווחת כיום היא טיפול בנפרד. נראה כי מפגש בין מטופלים/ות גרם להחמרה במצב. נוצר שיח לא חיובי אודות שיטות להרזיה, חוסר שיתוף פעולה עם הצוות מה שהוביל לירידה במשקל ולחוסר איזון בטיפול.

סדר יום- ארוחות

ארוחת בוקר, ארוחת ביניים וארוחת צהריים.

במשך כל זמן הארוחות יושבת כוח עזר שעברה הכשרה עם המטופלות.

סקטור ייחודי שנוסף לצוות הן "מלוות אישיות" – אישה אשר קיבלה הכשרה מקצועית להתמודד עם בעיות מקומיות שיעלו.

לכל בת עם הפרעות אכילה מתלווה מלווה אישית, אשר מלווה אותה לאורך היום .

  • טיפול פרטני– המטופלת מקבלת לפחות פעמיים בשבוע טיפול פרטני עם מטפלת קלינית,כדי לעקוב וליישם מטרות טיפול, עמידה ביעדים ותכנית להמשך.
  • טיפול משפחתי- משמעות רבה יש להחלמה בשיתוף פעולה עם המשפחה. ההורים ובני המשפחה הם חלק בלתי נפרד מהטיפול והחלמה. לכן צוות מקצועי יושב עם בני המשפחה שומע על הקשיים והתמודדות, מגייס לשיתוף פעולה ונותן כלים ליישום בבית.
  • קבוצות הפעלה– בשעות הפנאי בין הארוחות המטופלות תולכנה להשתתף בקבוצות הפעלה פרטניות- אומנות, כתיבה, תכשיטנות ועוד.

רצף טיפולי

עיקרון הרצף הטיפולי אומר שלמערך יש אחריות לשמירה על רצף טיפול של המתמודד במקום בלי לקטוע ובלי להעביר למוסד אחר להשלמת טיפול.

לדוגמא: בת עם הפרעת אכילה שמתאשפזת לתקופה של כמה חודשים, תוכל לעבור ישירות מהמחלקה לטיפול יום/אשפוז יום. לאחר מכן שנראה שמצבה משתפר יכולה להתקבל במרפאה מתוגברת למעקב מוגבר ובסיום הטיפול  למרפאה אחת לשבוע. וכמובן במקרים של החמרה ניתן יהיה להפעיל את הרצף טיפולי לכיוון אחר. אם רופא במרפאה מזהה החמרה יוכל להחזיר לאשפוז/ אשפוז יום)

רצף טיפולי הינו עיקרון חשוב וקריטי להצלחת טיפול. מחקרים רבים מראים כי הזמן שאנשים הכי פגעו בעצמם, דיווחו על שינוי משמעותי לרעה היה הזמן המתנה בין שלב טיפול.

מפגש ראשוני להערכת מצב

במרפאה  מתבצע אינטייק ראשוני והתאמת בc.m  (מתאם טיפול) לכל בת. בנות מגיעות למרפאה שם הן פוגשות לראשונה פסיכיאטר ומתאם טיפול. במרפאה ייאסף החומר המקצועי, תערכנה שיחות עם ההורים ומוסדות חינוך כדי לקבל את האנמנזה המדויקת ביותר. לאחר מכן אנשי הצוות של המרפאה יקיימו ישיבת צוות משותפת אחרי כל מקרה ויקבלו החלטה משותפת להמשך טיפול.

מעקבים

 מעקבים יכולים להיות בכמה רמות של מעקב

  • מעקב המשך במקרה שאין צורך באשפוז.
  • מרפאה פוסט אשפוזי– לאחר אשפוז
  • מרפאת מומחים – מעקב ע"י דיאטנית, פסיכולוג, הדרכת הורים
  • מרפאה מתוגברת– מרפאה למעקב 2-3 בשבוע לפי הצורך שעולה.

ניהול החולה הוא מקיף, המבוסס על גישה בין-תחומית, ועם המשכיות הטיפול. צוות הטיפול, בפיקוח של אחות ראשית ורופא מפקח, מספק לכם טיפול מסביב לשעון.

המרכז לבריאות הנפש נותן מענה לצרכי המטופלים תוך שמירה על הערכים עליהם הם אמונים מתוך הבנה עמוקה של השקפת עולמם ואורח חייהם.
הגישה הטיפולית היא לעודד שילוב מהיר בחיי הקהילה. במרכז בריאות הנפש נעשה כל מאמץ על מנת להחזיר את המטופל כמה שיותר מהר לאורח חיים תקין.
מהנתונים עולה כי כ – 65% מהמבוגרים הפונים לטיפול במרפאות של מרכז בריאות הנפש וכ- 70% מקרב הילדים, לא היו פונים לטיפול במרפאות אחרות שאינן תואמות לצרכיהם המיוחדים ולאופי חייהם.

 

שאלות ותשובות – שאל את הרופא

הרפואה שלך - שאלות ותשובות >
פסיכיאטריה – תרופות ותיאבון מוגבר
כ"ז כסלו ה' אלפים תשפ"א

שלום, אני לוקחת תרופות פסיכיאטריות , שבעקבות זאת יש לי תאבון מוגבר מאוד,מה לעשות? תודה

פסיכיאטריה – תרופות ותיאבון מוגבר - קרא עוד >
הפרעת אכילה מסוג בולימיה נורבוזה – יעוץ פרטני
כ"ט שבט ה' אלפים תשע"ט

שלום.רציתי להתייעץ לגבי סוג הטיפול שאני צריכה והאופן בו זה יתבצע.אני שנתיים וחצי לאחר סיום של טיפול של שנה וחצי בהפרעת אכילה מסוג בולימיה נורבוזה(לא בטוחה שזאת האבחנה המדוייקת כי בזמנו לא כל כך התעניינתי בכותרת, אבל נדמה לי שזאת הייתה האבחנה. לא סיימתי לגמרי את התהליך אבל מסיבות שונות הוא הסתיים בכל זאת) בכל מקרה, במשך שנתיים וחצי התמודדתי בהצלחה עם הסימפטומים וכן עם כל הפן הרגשי והנפשי של זה, אבל בחודשים האחרונים יש לי רגרסיה בשני הדברים ( תופעות של ההפרעה(בולמוסים,צומות, פעילות מפצה אבל ב"ה ללא הקאות)+ הצפה רגשית חזקה של דברים מהעבר בשילוב עם דברים מההווה שלפעמים מובילה לפגיעה עצמית שאינה מסכנת חיים) ודברים חדשים שמופיעים כגון: קוצרי נשימה, חרדות, הזעת יתר, ומשהו שאני לא יודעת להגדיר אותו- מעין ניתוקים כאלה מהמציאות לכמה שניות. רציתי לשאול כמה דברים:

הפרעת אכילה מסוג בולימיה נורבוזה – יעוץ פרטני - קרא עוד >
יש לכם מחלקה לאשפוז נפגעות תקיפה מינית ?
ב' שבט ה' אלפים תשע"ט

שלום רב, האם יש לכם מחלקה שמיועדת לאשפוז קצר של נפגעות תקיפה מינית? תודה!

יש לכם מחלקה לאשפוז נפגעות תקיפה מינית ? - קרא עוד >
תרופות פסוקואטור – האם ההורים יכולים לשחק קצת עם המינונים?
כ"ד אלול ה' אלפים תשע"ח

  היי, יש לי בן עם סכיזופרניה מנותקת, מאובחן כ- VEOS, הוא נשלח הביתה מדי שבוע, וזה מאוד קשה למשפחה. לאחרונה הוא קיבל מנה מוגברת של LAPRONEX מ -300 מ"ג ל -350 מ"ג ליום, המצב הולך ומחמיר. עם זאת, כאשר הוא נמצא יותר איתנו, ההתנהגות שלו קשה מאוד, אני רוצה להקטין את LAPRONEX בחזרה עד 300mg ליום, כך שהוא יהיה יותר רגוע וכך נוכל להקל על המשפחה. האם זה בסדר עבור ההורים שלו לשחק קצת עם המינונים כפי שהצעתי? תודה,

תרופות פסוקואטור – האם ההורים יכולים לשחק קצת עם המינונים? - קרא עוד >
דיכאון וחרדה – אני לא מוכנה לשתף את משפחתי – מה עושים?
ט' טבת ה' אלפים תשע"ח

שלום, אני בת 16 ולאחרונה אני שומעת בעיקר בלילה בחושך קולות מדמיינת דברים מפחידים כמו נוכחות נוספת לידי וחולמת על מוות בעיקר של האנשים שחשובים לי ושמתו כבר. בעקבות זאת אני לא נרדמת בלילה וגם כשאני נרדמת השינה שלי לא רציפה. הדבר הזה מפריע לי בחיי היום-יום ואני לא מתפקדת מספיק טוב. יש לי תחושה שאלו התקפי חרדה ואני גם מרגישה עצובה ומדוכאת.. אני לא מוכנה לשתף את משפחתי. אפשר הערכה למצב בבקשה? מה עלי לעשות..

דיכאון וחרדה – אני לא מוכנה לשתף את משפחתי – מה עושים? - קרא עוד >
דודתי סובלת ממחלת סכיזורפניה – איך ניתן לעזור לה ?
ח' תשרי ה' אלפים תשע"ח

שלום, דודתי סובלת ממחלת הסכיזורפניה היא מטופלת בכדורים וכן מעקב אצל פסיכיאטר ועובדת סוציאלית. הבעיה שהיא גרה לבד, שכנים מתלוננים שהיא צועקת וכן איתנו היא מדברת על הרצון למות. ניסינו לפנות לגורמים המקצועיים אך הם אינם מוכנים לשמוע אותנו ללא הנציגות שלה. והיא אינה מוכנה לספר להם את האמת מהחשש לאישפוז. יש באפשרותכם לייעץ לנו איך ניתן לעזור לה? תודה !

דודתי סובלת ממחלת סכיזורפניה – איך ניתן לעזור לה ? - קרא עוד >
טיפול בחרדה
ה' אייר ה' אלפים תשע"ז

שלום, בעלי כבר במשך שנה מטופל ע"י כדורים לחרדות ודיכאון כרגע הוא אושפז מרצון בביה"ח ברזילי במחלקה הפסיכיאטרית הפתוחה. אך הוא מרגיש שאינו מקבל מענה מתאים כמו שיחות עם פסיכולוגים או עזרה לחזור לשיגרה ובנוסף אנו משפחה חרדית והסביבה לא מתאימה נודה לכם אם תוכלו לעזור לנו. המצב בבית קשה ללא בעל ואבא שמתפקד.

טיפול בחרדה - קרא עוד >
אביליפיי דיכאון – אביליפיי לחרדה
ב' ניסן ה' אלפים תשע"ז

שלום ד"ר יקר ! אביליפיי לחרדה , משהו כזה... למה נועדה וכיצד היא משפיעה ? מה המינון המקסימלי של הכדור ובכמה אפשרי להישאר. תודה על התשובה

אביליפיי דיכאון – אביליפיי לחרדה - קרא עוד >
קרדילוק ואלטרולט – האם אפשר לקחת את שניהם יחד ?
ז' כסלו ה' אלפים תשע"ז

האם ייתכן ואין ריאקציה נכונה בין כדורי הלחץ אותם אני נוטלת (קרדילוק) לבין האלטרולט? בשעות הערב הראש שלי רועד באזור המוח הקטן ואני מרגישה כאילו חלקי לגו מתרוצצים  בראש. אני רוצה לבקר אצל רופא מומחה ללחץ דם ולא יודעת מה שמו המקצועי של רופא כזה.

קרדילוק ואלטרולט – האם אפשר לקחת את שניהם יחד ? - קרא עוד >
טראומה לאחר תאונה – פוסט טראומה
ז' כסלו ה' אלפים תשע"ז

שלום, בעלי (בן 32)עבר תאונת דרכים לפני 4 חודשים הוא יצא ממנה בנס שכב בבית עם כאבי ראש ותוצאה של זעזוע מח (לדברי המיון) כ8 שבועות אבל מאז לא חזר לעצמו לגמרי יש לו צניחות של חולשה פיזית , חיוורון והזעה, בדיקות הדם שלו תקינות, נוירולוג טען שסובל מסוג של פוסט טראומה, מה יש לעשות בעניין?

טראומה לאחר תאונה – פוסט טראומה - קרא עוד >
התמכרות לאלכוהול – אבא שלי מכור לשתייה חריפה
ז' כסלו ה' אלפים תשע"ז

שלום, ברצוני לשאול לגבי אבא שלי. הוא מכור לשתייה חריפה ברמה שמפריעה לו לתפקוד היומיומי ומפריעה גם לאמא שלי שלא מצליחה לעצור אותו. כיום אמא שלי אובדת עיצות עד כדי כך שמבחינתה לפרק את החבילה. היא נסתה כמה פעמים לשדל אותו ללכת למכוני גמילה והוא טוען שהוא בסדר ואין צורך. אשמח לדעת שיש מענה לכאלו מצבים אצליכם ? תודה רבה

התמכרות לאלכוהול – אבא שלי מכור לשתייה חריפה - קרא עוד >
בדיקת eng עם תרופות נגד דיכאון
ז' כסלו ה' אלפים תשע"ז

שלום, אני צריכה לעבור בדיקת eng. אני מטופלת בלוסטרל 300 mg ליום וכן למיקטל 300 mg ליום שאלתי רופא אף אוזן גרון אם עלי להפסיק את התרופות לפני הבדיקה ואמר שעלי לשאול את הפסיכיאטר . שאלתי את הפסיכיאטר ואמר שאינו מכיר את הבדיקה . מה עלי לעשות, ואל מי עלי לפנות? אודה לכם מאד אם תוכלו לענות לי בהקדם כי מועד הבדיקה מתקרב יש לציין שאם אני לא נוטלת את התרופות יותר מ24 שעות אני מתחילה להרגיש כאבי ראש וסחרחורות כאילו אני בגמילה תודה רבה

בדיקת eng עם תרופות נגד דיכאון - קרא עוד >
תחליף טבעי לאלפר
ו' כסלו ה' אלפים תשע"ז

הרופא משפחה נתן לי מרשם לתרופה אלפר ליד לחודשיים האם לקחת את זה או שיש דרך טבעית לצאת מזה כגון פסיכולוג ? ומה יותר מומלץ?

תחליף טבעי לאלפר - קרא עוד >
האם יש הבדל בין אלפרליד או ציפרלקס ?
ג' כסלו ה' אלפים תשע"ז

ד"ר שלום, שאלתי היא האם ישנו הבדל משמעותי בין הכדורים האם יש הבדל בין אלפרליד או ציפרלקס ? ( cipralex ל alpralid )

האם יש הבדל בין אלפרליד או ציפרלקס ? - קרא עוד >
פרוזאק תופעות לוואי – דדקפטיל תופעות לוואי
ח' חשון ה' אלפים תשע"ז

שלום וברכה, הבן שלי בן 27 מוגבל שכלית, נמצא במסגרת, רוצים לתת לו דקפפטיל או אן פרוזדיאק מקווה שכתבתי נכון, מה תופעות הלוואי של זה? ומה דעתכם? תודה

פרוזאק תופעות לוואי – דדקפטיל תופעות לוואי - קרא עוד >
ציפרלקס וכאבי ראש – האם יש קשר?
ח' חשון ה' אלפים תשע"ז

שלום וברכה, במשך 11 שנים לקחתי כדור ציפרלקס בעקבות התאבדותה של בתי הקטנה, והרגשתי פחות או יותר טוב. לפני 4 חודשים הפסקתי לקחת אותו על דעת עצמי וכן הפסקתי לעשן. ומאז יש לי כאבי ראש כל פעם לכמה שניות וכל פעם במקום אחר בראש. הרבה דברים הפסיקו לעניין אותי ולפעמים גם מחשבות אובדניות ובכלל מחשבות טורדניות. אני לוקחת כדור שינה 1-2 כדי להרדם. אודה לכם על תשובתכם.

ציפרלקס וכאבי ראש – האם יש קשר? - קרא עוד >
טיפול בחרדה
ה' אייר ה' אלפים תשע"ז

שלום, בעלי כבר במשך שנה מטופל ע"י כדורים לחרדות ודיכאון כרגע הוא אושפז מרצון בביה"ח ברזילי במחלקה הפסיכיאטרית הפתוחה. אך הוא מרגיש שאינו מקבל מענה מתאים כמו שיחות עם פסיכולוגים או עזרה לחזור לשיגרה ובנוסף אנו משפחה חרדית והסביבה לא מתאימה נודה לכם אם תוכלו לעזור לנו. המצב בבית קשה ללא בעל ואבא שמתפקד.

טיפול בחרדה - קרא עוד >
טראומה לאחר תאונה – פוסט טראומה
ז' כסלו ה' אלפים תשע"ז

שלום, בעלי (בן 32)עבר תאונת דרכים לפני 4 חודשים הוא יצא ממנה בנס שכב בבית עם כאבי ראש ותוצאה של זעזוע מח (לדברי המיון) כ8 שבועות אבל מאז לא חזר לעצמו לגמרי יש לו צניחות של חולשה פיזית , חיוורון והזעה, בדיקות הדם שלו תקינות, נוירולוג טען שסובל מסוג של פוסט טראומה, מה יש לעשות בעניין?

טראומה לאחר תאונה – פוסט טראומה - קרא עוד >
התמכרות לאלכוהול – אבא שלי מכור לשתייה חריפה
ז' כסלו ה' אלפים תשע"ז

שלום, ברצוני לשאול לגבי אבא שלי. הוא מכור לשתייה חריפה ברמה שמפריעה לו לתפקוד היומיומי ומפריעה גם לאמא שלי שלא מצליחה לעצור אותו. כיום אמא שלי אובדת עיצות עד כדי כך שמבחינתה לפרק את החבילה. היא נסתה כמה פעמים לשדל אותו ללכת למכוני גמילה והוא טוען שהוא בסדר ואין צורך. אשמח לדעת שיש מענה לכאלו מצבים אצליכם ? תודה רבה

התמכרות לאלכוהול – אבא שלי מכור לשתייה חריפה - קרא עוד >
התמכרות למשחקי מחשב
ט' חשון ה' אלפים תשע"ז

שלום, אני לא כל כך יודע למי לפנות בנושא, כיום אני בן 20 מפקד לוחמים בצבא , בעבר בגיל 13 הייתי מכור למשחקי מחשב ובזבזתי 3 שנים מול המחשב בלי הפסקה כל יום אחרי הלימודים, יום אחד בגיל 16 הרגשתי כשקמתי מהמחשב , שהראיה שלי מטושטשת , והראש שלי כאלו מסתובב , הרגשתי שאני לא מרוכז באופן כללי ולא ממוקד בראיה במהלך היום מאותו הרגע ואילו הרגשתי כי אני לא מצליח אפילו להתבטא כמו שאני רוצה , התחושה הזו נשארה איתי עד היום, ואני לא יודע כיצד לפתור אותה. חשבתי שזו בעית עיניים אבל כל המומחים לא מצאו שום דבר חוץ ממספר נורא קטן שיש לי , בכל פעם שאני ניגש למחשב או למסך ומנסה לעבוד בו מספר דק התופעה מחמירה ולוקח לה זמן עד שהיא נרגעת , אבל היא תמיד נמצאת .. כיום הפסקתי לחלוטין עם המחשב במטרה שלא להחמיר את הבעיה אבל למצוא את מוקד הבעיה ופתרון עוד לא מצאתי. תודה !

התמכרות למשחקי מחשב - קרא עוד >

מאמרים רפואים

הרפואה שלך - מאמרים רפואיים >
פסיכיאטריה ילדים בני נוער – בהפרדה מוחלטת
י"ד אדר א' ה' אלפים תשע"ט

כאשר המטופל יודע שבמקום שבו הוא מאושפז יש מענה גם לרגישותו התרבותית, הרי גם שלבי הריפוי שלו הם מהירים יותר

פסיכיאטריה ילדים בני נוער – בהפרדה מוחלטת - קרא עוד >
אנורקסיה בציבור החרדי – התופעה קיימת ובגדול
י"ג סיון ה' אלפים תשע"ח

האם הקפדה קיצונית על תזונה בריאה, מובילה לאנורקסיה? - התשובה במאמר שלפניכם

אנורקסיה בציבור החרדי – התופעה קיימת ובגדול - קרא עוד >
יחידה לטיפול בחולי אנורקסיה שומרי מצוות, יחידה מסוגה בעולם
י"ג סיון ה' אלפים תשע"ח

כיצד הבעיה חדרה לציבור החרדי, שאינו נחשף לתקשורת הקלוקלת ?

יחידה לטיפול בחולי אנורקסיה שומרי מצוות, יחידה מסוגה בעולם - קרא עוד >