Skip to Content

מחזור בהנקה

2019 אפריל 30 / כ"ה ניסן ה' אלפים תשע"ט

שאלה

שלום,

אני כארבע חודשים לאחר לידה שניה. בלידה הראשונה 9 שבועות אחרי הלידה קיבלתי מחזור בפעם הראשונה ואז קיבלתי כל בערך 38 יום עד לסיום ההנקה- ששה חודשים לאחר הלידה בערך.
עכשיו אני ארבע חודשים אחרי לידה שניה. 10 שבועות אחרי הלידה היה לי דימום קל אולי אפילו הייתי קוראת לזה כתם אבל מלווה עם כאב של מחזור. לאחר 33 יום קיבלתי מחזור רגיל.
שאלותי:
א. האם מחייב שיהיה לי מחזור כל ההנקה, או שיכול להיות שיהיה לי פעם, פעמיים ויפסיק.
ב. האם מחזור מחייב ביוץ? ואם לא איך אני יכולה לדעת אם אני מבייצת?
ג. יש דרך טבעית (לא מניעה וכדו') למניעת מחזור? בלילות בד"כ אני לא מניקה- ואמרו לי שיכול להיות שבגלל שאני לא מניקה בלילה אני מקבלת מחזור, זה נכון? יש איזה שהוא כדור שאני יכולה לקחת שימנע לי את המחזור?
הרעיון הוא שאני רוצה להחזיק את ההנקה כמה שיותר, אבל אם זה מלווה במחזור זה קשה לי. אבל מצד שני אני לא רוצה מניעה שגם תגרום לי לדימום.
אשמח להסבר על הנושא.
תודה גדולה!!

תשובה

הנקה יכולה למנוע הריון ב 98% מהמקרים עד גיל חצי שנה אם אמא מניקה יום ולילה, בלי שום תוספות של בקבוקים ובלי הפסקות ארוכות בין ההנקות, ואם עוד לא קיבלה מחזור. אם את לא מניקה בלילה זו סיבה טובה מאד לקבלת מחזור.

אם קיבלת מחזור ההנקה כבר לא מגינה עלייך מפני הנקה. המחזור יכול להיות לא סדיר בהתחלה, ולא חייב להיות ביוץ, אבל אי אפשר לדעת אם היה ביוץ או לא. ולכן – אם קיבלת מחזור וחשוב לך למנוע הריון עלייך להשתמש באמצעי מניעה.

יש לזכור כי ייעוץ בהתכתבות מבלי לבדוק את המטופל מתייחס תמיד למקרה ממוצע. אסור לעשות שינויים בטיפול מבלי להיוועץ ברופא המטפל. הפנייה לאתר אינה מהווה תחליף לייעוץ רפואי מיידי בעת הצורך. צוות הרופאים המומחים והמקצוענים שלנו במרפאות החוץ והמכונים פועלים בזמינות תורים גבוהה במיוחד!

מרפאות החוץ שלנו שודרגו בכל כך הרבה מומחים,
לכל גיל, לכל אחד וכמובן לכל המשפחה. לבריאות!

מחלקת ילודים

במרכז הרפואי מעיני הישועה, מטופלים באהבה למעלה – 12,000 תינוקות בשנה. אנו רואים בכך זכות גדולה אשר מחייבת אותנו לפעול במיומנות ובסטנדרטים גבוהים. המחלקה מטפלת בתינוקות ומכשירה את האם להמשך הטיפול בתינוק בביתו. הצוות הרפואי והסיעודי זמין להורים במהלך האשפוז ונותן מענה לפי הצורך גם לאחר שחרור התינוק.

קומה
3 5
חניה

לנוחיותכם, מגרש לחניה במתחם בית החולים בכל שעות היממה.

מזל טוב וברוכה הבאה למחלקת יולדות! המרכז הרפואי שם לו למטרה להיות דוגמא ומופת למצוינות במתן שירות רפואי וסיעודי, תוך שמירה על כבוד האדם, בהתאם לרוח ההלכה.

מחלקת יולדות

בזכות ההצלחה והמוניטין שרכשה במשך השנים, הורחבה המחלקה בשנת 2006 והוקם בה אגף נוסף לטיפול ואשפוז של יולדות הנקרא "מחלקה ראשונה", בזכות העיצוב המיוחד. בשנת 2016 הורחבה המחלקה שוב והוקם בה אגף נוסף מחלקת יולדות ג', מהמשוכללים והנוחים בארץ.

קומה
2 5
חניה

לנוחיותכם, מגרש לחניה במתחם בית החולים בכל שעות היממה.

קפיטריה

הלובי הממוזג והקפיטריה בקומה 3 פתוחים לשירותכם בין השעות 23:00 – 10:00 רצוף.
במוצ\"ש ומוצאי חג הכניסה ללובי עד השעה 22:45 בדיוק.
* הציבור מתבקש לא להכניס אוכל מבושל לשטח המרכז הרפואי מטעמי כשרות.

מחלקת פגים – פגיה

היחידה לטיפול מיוחד בילוד במרכז הרפואי מעיני הישועה מטפלת בכל שנה בלמעלה מ-350 פגים, כולל בפגים במשקל הנמוך מ- 500 גרם. המחלקה נועדה לספק תנאים אופטימאליים להתפתחות בריאה ותקינה של פגים וילודים לאחר לידתם. צוות המחלקה כולל רופאים מומחים בתחום הניאונטולוגיה, צוות סיעוד מקצועי, עובדת סוציאלית, ...

קומה
3
חניה

לנוחיותכם, מגרש לחניה במתחם בית החולים בכל שעות היממה.

שעות ביקור
חווית לידה בטוחה! בחדרי הלידה של המרכז הרפואי מעיני הישועה

חדרי לידה

חדרי הלידה של המרכז הרפואי מעיני הישועה החדישים והמאובזרים בציוד מודרני ביותר, כיאה למקום המקבל לעולם את פניהם של למעלה מ-12,000 תינוקות בשנה. כל אחד עשר החדרים מצוידים בשירותים ומקלחת, מיטת לידה משוכללת, פינת טיפול בילוד, אוירה נינוחה וליווי צמוד של מיילדת וצוות רפואי לאורך הלידה.

קומה
כניסה
חניה

לנוחיותכם, מגרש לחניה במתחם בית החולים בכל שעות היממה.

חדר טיפולים וחדר אולטרסאונד עם מיטב הציוד עומדים לרשות המטופלות. מחשבה רבה הושקעה ביופי ובאסטטיקה של המחלקה אשר ללא ספק משרים אוירה נעימה ונינוחה על המטופלות ועל המבקרים.

הריון בר סיכון – רפואת האם והעובר

קומה
1
חניה

לנוחיותכם, מגרש לחניה במתחם בית החולים בכל שעות היממה.

חזור למעלה