Skip to Content

פירות קיץ לחולי סוכרת – מחקר חדש!

האם בעקבות המחקר החדש אנו הסוכרתיים יכולים לאכול יותר פירות ?

2016 נובמבר 15 / י"ד חשון ה' אלפים תשע"ז

שאלה

שלום,

עונת פרות הקיץ בפתח.
לאחרונה שמעתי שיש מחקר חדש שמצא שחולי סוכרת לא צריכים להגביל את צריכת הפירות שלהם. אני בן 64 ולפני כשנתיים איבחנו אצלי סוכרת מסוג מאוד קשה לי עם הדיאטה, וכמי שאוהב ואוכל הרבה פירות קשה לי במיוחד לגבי הגבלת הפירות. האם בעקבות המחקר החדש אנו הסוכרתיים יכולים לאכול יותר פרות?

תשובה

אכן יצא מחקר שפורסם במרץ 2013 בכתב העת nutritionjournal אשר העלה את השאלה האם יש מקום להגבלה של אכילת פירותב חולי סוכרת סוג 2 .

במחקר חולקו 63 משתתפים ל-2 קבוצות, כקבוצה אחת הוגבלה צריכת הפרות לעד מנות פרי ביום ואילו בקבוצה השנייה יכלו המשתתפים לאכול לפחות מנות פרי ביום.

בתוצאות המחקר כל משתתפי המחקר חוו ירידה במשקל ושיפור במדדי איזון הסוכרת ללא הבדל בין הקבוצות.

כאשר מתייחסים למחקר זה בפרט ולמחקרים ותוצאותיהם בכלל יש לבחון את הנושא בצורה מעמיקה. כל משתתפי המחקר ביצעו פעילות גופנית, כל משתתפי המחקר היו בטיפול תזונתי אצל איש מקצועי לאורך המחקר כולו וחוו ירידה כמשקל. לירידה במשקל
השפעה מיטיבה על איזון סוכרת. תוצאות המחקר מתייחסות לאיזון הסוכר כאשר אינן מתייחסות למצב השומנים בדם וכידוע עודף פרוקטוז (סוכר הפירות) בתפריט יכול בהחלט לגרום אצל חלק מהאנשים לעלייה ברמותהטריגליצרידים (שומניםבדם).
בנוסף לכך משתתפי המחקר דיווחו בצורה מאוד מדויקת על כמות מנות הפרי (גודלוסוג) וצרכו רק פרות טריים בשלמותם (ללא מיצי פירות וללא פרות מסוכרים).
ולכן המלצתי היא, כי מתוך מחקר בודד לא ניתן להגיע למסקנות והמלצות כלליות לאוכלוסיה וכדאי לפנות לדיאטנית קלינית אשר מתמחה בטיפול תזונתי בסוכרת ולבדוק יחד עמה בהתאם לבדיקות ולאיזון הפרטי שלך באם ניתן לשלב יותר פירות בתפריט היומי. התקופה אכן מתאימה בעומדנו מול אתגרי פרות הקיץ.

יש לזכור כי ייעוץ בהתכתבות מבלי לבדוק את המטופל מתייחס תמיד למקרה ממוצע. אסור לעשות שינויים בטיפול מבלי להיוועץ ברופא המטפל. הפנייה לאתר אינה מהווה תחליף לייעוץ רפואי מיידי בעת הצורך. צוות הרופאים המומחים והמקצוענים שלנו במרפאות החוץ והמכונים פועלים בזמינות תורים גבוהה במיוחד!

מרפאות החוץ שלנו שודרגו בכל כך הרבה מומחים,
לכל גיל, לכל אחד וכמובן לכל המשפחה. לבריאות!
קומה
1
חניה

לנוחיותכם, מגרש לחניה במתחם בית החולים בכל שעות היממה.

הדיאטניות במרכז הרפואי מעורבות במכלול פעילויות ונושאים בתחום הרחב של התזונה והדיאטה במצבי חולי ובמצבי בריאות, מייעצות לכל המחלקות ומעורבות בטיפול התזונתי של כלל המטופלים במרכז הרפואי.

מחלקת תזונה ודיאטה

הדיאטניות במרכז הרפואי מעורבות במכלול פעילויות ונושאים בתחום הרחב של התזונה והדיאטה במצבי חולי להתעדכן בחידושים האחרונים מעולם התזונה ובכך לתת את הטיפול הטוב ביותר עבור המטופלים ובמצבי בריאות שונים הדיאטניות הן בעלות התמחויות שונות. הן נוטלות חלק בימי עיון, בכנסים מקצועיים ובהשתלמויות שונות במטרה ...

קומה
0
חניה

לנוחיותכם, מגרש לחניה במתחם בית החולים בכל שעות היממה.

חזור למעלה