אכן יצא מחקר שפורסם במרץ 2013 בכתב העת nutritionjournal אשר העלה את השאלה האם יש מקום להגבלה של אכילת פירותב חולי סוכרת סוג 2 .
במחקר חולקו 63 משתתפים ל-2 קבוצות, כקבוצה אחת הוגבלה צריכת הפרות לעד מנות פרי ביום ואילו בקבוצה השנייה יכלו המשתתפים לאכול לפחות מנות פרי ביום.
בתוצאות המחקר כל משתתפי המחקר חוו ירידה במשקל ושיפור במדדי איזון הסוכרת ללא הבדל בין הקבוצות.
כאשר מתייחסים למחקר זה בפרט ולמחקרים ותוצאותיהם בכלל יש לבחון את הנושא בצורה מעמיקה. כל משתתפי המחקר ביצעו פעילות גופנית, כל משתתפי המחקר היו בטיפול תזונתי אצל איש מקצועי לאורך המחקר כולו וחוו ירידה כמשקל. לירידה במשקל
השפעה מיטיבה על איזון סוכרת. תוצאות המחקר מתייחסות לאיזון הסוכר כאשר אינן מתייחסות למצב השומנים בדם וכידוע עודף פרוקטוז (סוכר הפירות) בתפריט יכול בהחלט לגרום אצל חלק מהאנשים לעלייה ברמותהטריגליצרידים (שומניםבדם).
בנוסף לכך משתתפי המחקר דיווחו בצורה מאוד מדויקת על כמות מנות הפרי (גודלוסוג) וצרכו רק פרות טריים בשלמותם (ללא מיצי פירות וללא פרות מסוכרים).
ולכן המלצתי היא, כי מתוך מחקר בודד לא ניתן להגיע למסקנות והמלצות כלליות לאוכלוסיה וכדאי לפנות לדיאטנית קלינית אשר מתמחה בטיפול תזונתי בסוכרת ולבדוק יחד עמה בהתאם לבדיקות ולאיזון הפרטי שלך באם ניתן לשלב יותר פירות בתפריט היומי. התקופה אכן מתאימה בעומדנו מול אתגרי פרות הקיץ.
יש לזכור כי ייעוץ בהתכתבות מבלי לבדוק את המטופל מתייחס תמיד למקרה ממוצע. אסור לעשות שינויים בטיפול מבלי להיוועץ ברופא המטפל. הפנייה לאתר אינה מהווה תחליף לייעוץ רפואי מיידי בעת הצורך.
צוות הרופאים המומחים והמקצוענים שלנו במרפאות החוץ והמכונים פועלים בזמינות תורים גבוהה במיוחד!