Skip to Content

תזונה לראש השנה

2016 נובמבר 23 / כ"ב חשון ה' אלפים תשע"ז
ראש השנה בפתח, ובאוויר תחושה של הזדמנות להתחלה חדשה. ימים אלו טומנים בחובם מוטיבציה לשינויים, להתחדשות, להתרעננות ולעשייה.
- ,

על- פי המסורת היהודית הימים שלפני ראש השנה הינם עת להרהורים,עריכת מאזניים וחשבונות וכן ימים המתאימים לקבלת החלטות טובות. על כן, ראש השנה הנו הזדמנות מצוינת לפתוח את השנה החדשה בסימן של שיפור התזונה והרגלי האכילה, וכפועל יוצא מכך – שיפור הבריאות.

זוהי תקופה של זמן איכות עם המשפחה שבה הארוחות הן גדולות יותר, עשירות יותר וכמובן עתירות בקלוריות. ובכל זאת איך ניתן לצלוח את החגים מבלי להעלות במשקל?

על פי הרמב"ם מומלץ לאכול "כדי רביע משביעתו", עד כמעט שובע ולא מעבר לכך

לפניכם מס' רעיונות שיסייעו לכם:

  1. שמירה על אכילה מסודרת לאורך היום
    גם אם יש לנו ארוחת ערב או צהריים עשירה, מומלץ לא לדלג על ארוחות במטרה "לחסוך" לקראת הארוחה הגדולה. כדאי להגיע לארוחת החג שאינכם מורעבים.
  2. מומלץ לשלב ארוחות ביניים קטנות
    כגון: פרי או מעדן יוגורט או חטיף עד 100 קל' או 2 פתי בר.
  3. הקפידו על שתייה מרובה לאורך כל היום
    להימנע ממיצים ממותקים ולהעדיף מים/סודה/ משקה דיאט.
  4. מלאו צלחת פעם אחת בלבד
    על פי הרמב"ם מומלץ לאכול "כדי רביע משביעתו", עד כמעט שובע ולא מעבר לכך. אכילה מעל ומעבר לקיבולת הקיבה גורמת לעייפות, כבדות, צרבות, גזים ועוד. תחושת השובע האמיתית מורגשת רק לאחר כ- 20 דקות .
  5. בחירת המזון ואופן הכנתו
    מומלץ לבחור בשר רזה (כגון:עוף,הודו ובקר רזה) ושמן במקום מרגרינה. שיטות הבישול העדיפות הן:אפיה,אידוי וגריל על פני טיגון וצלייה. כמו כן מומלץ להפחית את כמות השמן במאכלים ובסלטים ולקבל טעמים עשירים מעשבי תיבול ותבלינים.
  6. אכילת ירקות
    כדי לסייע לכם להתמודד עם הפיתויים המגיעים במהלך הארוחה , השתדלו לאכול הרבה ירקות מאודים/חתוכים. הירקות עשירים בסיבים תזונתיים העוזרים לעיכול, תורמים לנפח הארוחה ודלים בקלוריות וכך תורמים לארוחה מאוזנת יותר.
  7. אכלו לאט ובנחת ותהנו מכל ביס
    כדאי לעשות הפסקות קצרות בזמן האוכל, אשר יעניקו לגוף מספיק זמן לתהליך העיכול ויגרמו להרגשת שובע.
  8. קינוח
    שמרו אותו לסוף ארוחת החג. העדיפו סלט פירות, כדור גלידה או תפוח עץ אפוי על פני עוגות וקינוחים עתירי קלוריות.
  9. אלכוהול
    משקאות אלכוהוליים מכילים כמות רבה של קלוריות. השתדלו להגביל עד כוס יין אחת בלבד ביום (עדיף יין יבש ).
  10. פעילות גופנית
    אל תוותרו עליה, דרך מצוינת לשרוף קצת קלוריות. צרפו גם את המשפחה.
  11. אם הפרזתם בארוחת החג, אל תאשימו את עצמכם ואל תתייסרו, חזרו פשוט לשגרה.

ערכים קלוריים למאכלי החג

תפוח בינוני
60 קק"ל 1 כף דבש- 65 קק"ל
רימון בינוני
60 קק"ל 2 יחידות תמר- 60 קק"ל
קציצת גפילטע פיש
180 קק"ל 2 כפות כבד קצוץ – 260 קק"ל
2 קניידלאך בינוניים
90 קק"ל 1 פרוסה קטנה עוגת דבש- 170 קק"ל

מרפאות החוץ שלנו שודרגו בכל כך הרבה מומחים,
לכל גיל, לכל אחד וכמובן לכל המשפחה. לבריאות!
חזור למעלה